Wat er zo leuk is aan zwanger zijn……

Ik heb ondanks wat kwaaltjes (Die ik natuurlijk allang ‘vergeten’ ben) enorm genoten van mijn zwangerschap. Als ik nu weer dikke buiken voorbij zie hobbelen dan smelt ik en droom ik weer even terug naar toen. Ja het blijft kriebelen! Ik zette even op een rijtje wat er zo leuk is aan zwanger zijn:

1] Niet meer ongesteld worden

Dat mis je nou echt totaal niet! Geloof mij, zodra het zich weer aandient denk je: oh ja, zo was t dus! Wat is het heerlijk om hier een tijd geen last van te hebben! Deze periode word meestal nog een beetje verlengd als je borstvoeding geeft.

2] Trots zijn op je dikker wordende buik.

Gelukkig heb ik er geen last van, maar er zijn vrouwen die een buikje hebben en daar niet zo blij mee zijn. Vanaf nu ben je trots op je dikker wordende buik! Je kan niet wachten totdat je groeit zodat iedereen kan zien dat je zwanger bent! Ik had een beschaafd buikje maar voor mij toch echt een BUIK waarvan ik volop genoot. Ik droeg een Proud mama ketting zodat niemand er meer omheen kon. Wat is zwanger zijn mooi!

proud mama ketting

 

buikje met ketting

 

3] Het mini mensje dat je 24 uur per dag gezellig met je mee draagt, je bent nooit alleen!

Het voelt zo speciaal. Ook al ziet of weet nog niemand het, jij weet dat je niet langer alleen rond wandelt. Wat een wonder dat kleine mensje dat in je groeit. Ik genoot van elk moment. In het begin zocht ik wel echt bevestiging aan de hand van de echo en wat is het fijn om dat hartje te horen kloppen! In de auto zong ik niet langer alleen voor mijzelf….

echo

4] De schopjes en bewegingen die je in je buik voelt.

Die vergadering is ineens niet zo belangrijk meer! Hand op je buik en genieten maar! Heerlijk elke keer die bevestiging van dat levende mensje in je. Wat een fijn gevoel dat getrappel en gedraai. Ik voelde al heel snel wat en niet veel later was het ook te voelen voor mijn partner en ook nog eens zichtbaar. Door dat beschaafde buikje kon je in de ochtend vaak zien hoe de kleine lag en het een soort van vast pakken. Heel bijzonder!

ligging baby (1)

5] Soms irritant maar soms ook erg fijn. Alle gezellige aandacht die je krijgt als je zwanger bent.

Je staat voor je gevoel non stop in het zonnetje! Je word aan alle kanten goed verzorgd, misschien zelfs soms een beetje te. Hallo, ik ben niet gehandicapt hoor, ik ben gewoon lekker zwanger! Iedereen vraagt met regelmaat hoe het met jou en de kleine gaat, tot je er moe van word. Iedereen met nadruk op IEDEREEN wil aan je buik zitten. Van vriendinnen en familie een leuke interesse en gewenst maar van die vreemde mensen op straat erg ongewenst. Maar van al die aandacht straal je non stop. Genieten maar!

buikje

6] En als laatste wil ik noemen: Alle spulletjes die aangeschaft moeten worden. Shoppen shoppen shoppen!

Totaal niet vervelend! Wat een mooie en leuke spulletjes zijn er. Het shoppen werd nog leuker toen het geslacht bekend werd, toen kon ik echt helemaal los gaan. En over die lieve schattige mini kleertjes maar niet te spreken……

mini romper

shoppen shoppen

 

gevulde kast

Als je nog niet zwanger bent dan krijg je er toch meteen zin in?! Die kwaaltjes vergeten we gewoon ff, die krijg je er gratis bij. Hoe cliché het ook is, je krijgt er echt zoveel voor terug!! Ik spreek uit ervaring……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>