Terugblik op mijn zwangerschap Deel 1

Hoe het allemaal begon…. Tsja de liefde tussen ons en één nachtje vol met passie en blijkbaar op het juiste moment. Ik voelde mij anders, kan het niet goed omschrijven. Ik was een week lang erg vrolijk en wat voelde ik mij goed. Natuurlijk deed ik de eerste test veel te vroeg en was er dus ook geen resultaat, maar ik gaf niet op want toch zei mijn gevoel wat anders. Chocola waar ik normaal niet zonder kan smaakte mij niet meer en kauwgom maakte mij misselijk. Kerstavond besloot ik mijn laatste borreltjes te drinken, gewoon voor het geval dat. Tweede kerstdag deden we in de ochtend opnieuw een test maar naar het tweede streepje moesten we zoeken. Tsja er leek wel licht iets zichtbaar maar dat was vast een doordruk streepje die duidelijker moet worden als het echt raak is. De dag erna op vrijdag maar weer een testje maar ook hier moesten we zoeken naar een plusje. Alhoewel als je hem in het licht hield zagen we toch wel wat, maar overtuigd waren we niet. Ik was de onzekerheid zo zat dat ik besloot om een digitale test online te bestellen en geen andere test meer aan te raken. Zondag na kerst was het dan zover, ochtendurine was het beste dus vroeg uit de veren want wachten kun je ook niet. Ik legde de test weg want ik durfde niet te kijken en kroop terug in bed, totdat ik het geluid hoorde wat je ook hoort als een thermometer klaar is. Het moment van de waarheid! Ik snel terug naar de badkamer waar ik mijn ogen niet kon geloven! Sometimes you just need one Lucky shot! Vol trots liep ik terug naar de slaapkamer. Ja schat, je wordt papa! En vanaf dan gaat er een andere wereld voor je open, de babywereld.

Ik besloot mee te doen aan Moeders voor Moeders, voelde mij zo gezegend dat ik zwanger kon worden en ach je urine opvangen is een kleine moeite en voor andere vrouwen kan het een groot geluk zijn. Zo gezegd zo gedaan. Er komt een mevrouw aan huis met wat informatie en vervolgens doe je weer een test om te kijken of je wel genoeg van het hormoon aan maakt. Toch weer spannend nog een test doen…en ja hoor GESLAAGD! De komende 10 weken urine opvangen en blauwe containers bij de deur. De geur als je de containers opent kan ik mij nog goed herinneren. Erg fijn als je toch al elke ochtend staat te kokhalzen. Mijn vriend kan waarschijnlijk geen rijstwafel meer ruiken want die stonden naast mijn bed voor in de ochtend, dus met die geur stond hij op.

Met een week of zes een bloedonderzoek gedaan in het Radboud omdat we wisten dat mijn vriend drager is van het SMA gen, als ik ook drager zou zijn kon dit gevolgen hebben voor ons kindje.
Ik was er erg rustig onder en de uitslag liet ons ook weten dat we ons geen zorgen hoefde te maken. Maar dan, het wachten op de eerste echo. De echte bevestiging dat je niet meer alleen rond loopt maar met zijn tweetjes lijkt wel een eeuwigheid te duren. Met 9 weken was het dan zover en wat ben je dan blij als je echt een klein mini mensje ziet! En met 12 weken voor het eerst het hartje horen, een mooier geluid bestaat er niet.
En dan komt het volgende, wil je wel of niet weten wat het geslacht van het mini mensje is.
Ik dacht laat mij maar 9 maanden ontzettend nieuwsgierig zijn en hard werken voor de verrassing, maar mijn vriend dacht daar anders over. Ik hield stug vol, totdat ik op de negen maanden beurs belandde en in de babywinkels stond. Bah wat zijn de unisex kleertjes boring! Keuze uit wit of crème en als je geluk hebt zit er een applicatie met een beetje kleur op. Nee het is allemaal gericht op jongetje of meisje, dus toen was ik om. Mijn vriend maakte het mij nog een beetje lastig omdat ik eerst zo stug volhield maar daar gingen we dan naar echowonder om de verrassing te onthullen.
Hoe cliché het ook is, gezondheid is het belangrijkst, maar als we dan een voorkeur mochten uitspreken leek een meisje ons wel erg leuk. Ook droomde ik twee maal dat het een meisje zou worden. Ik waarschuwde mijn vriend vooraf dat ik er zo van overtuigd was, dus als het een jongetje was ik waarschijnlijk wel even moest schakelen en verbaasd zou zijn.
Je moet er maar verstand van hebben om er wijs uit te worden maar die mevrouw was al snel tot de conclusie gekomen dat we in verwachting waren van een……………………… TO BE CONTINUED!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>