Pregnant and Sporty

Verbaasd kijken mensen mij aan als ze horen dat ik nog 3x in de week sport terwijl ik al over de helft ben van mijn zwangerschap. Maar als je gewend bent om te sporten en je voelt je goed, waarom dan niet? Natuurlijk wel een beetje afhankelijk van welke sport je doet i.v.m. risico’s. Twijfel je dan kun je het altijd bespreken met je verloskundige. Maar je hoeft echt niet abrupt te stoppen met je sport omdat je zwanger bent, er is heel veel mogelijk!

Zo ziet mijn sportieve week er uit:

Op maandag ga ik naar dansles met mijn dochtertje en ja dat is ook bijna sport want stil zitten is er natuurlijk niet bij. Maandagavond ga ik dan paaldansen wat mijn nieuwe sport/hobby is.

paaldansen

Ooit had ik eens een cursus gedaan toen ik nog turnde (Jaren geleden dus) en vond ik dit wel heel leuk om te doen en een flinke uitdaging. Aangezien ik de 2x in de week sporten nog niet genoeg vond was ik nog op zoek naar een leuke uitdaging voor erbij en zo kwam het dat ik op een dag op zoek ging of dit in de buurt te beoefenen was. Ik moest er een klein halfuurtje voor in de auto maar besloot samen met een vriendin een proefles te gaan doen. Tegen de tijd dat deze proefles plaats vond was ik er dus net achter dat ik zwanger was, 5 weekjes ongeveer op dat moment. Aangezien ik al sportte besloot ik dat ik nog wel kon starten.

in de paal

Natuurlijk gaf ik wel meteen aan de instructrice door dat ik pril zwanger was. Inmiddels klim en hang ik nog steeds in de paal alhoewel ik niet zo graag meer op de kop hang.

op de kop in de paal

Ook heb je bij sommige oefeningen je buikspieren nodig wat dus niet kan. Ik denk dan ook dat ik daar binnenkort mee stop maar dan ben ik ook wel ongeveer 25 weken zwanger.

handstand in de paal

Op woensdagavond doe ik aan dansen, dit is een les waar jazz, klassiek en modern aan bod komen dus lekker gevarieerd. De lerares vraagt mij regelmatig lees zo’n 3x per les of het allemaal wel gaat. Maar het dansen voelt nog heerlijk en ik heb er erg veel plezier in! Ze is wat verbaasd maar misschien komt het niet zoveel voor alhoewel ik dat juist wel had verwacht omdat er voornamelijk dames bij deze dansschool komen.  Vorige keer toen we nog gingen stretchen op het einde van de les waren er daarna meiden die het niet leuk vonden want hoe kon ik nou zover komen met mijn dikke buik en zaten zij zowat rechtop! Dat vond ik dan wel weer grappig. Ik hoop lekker tot mijn verlof te kunnen dansen. Bij Kayleigh heb ik tot 30 weken gedanst maar dat was omdat toen de zomerstop begon. Op Vrijdag ga ik om de week sportief af te sluiten en het weekend sportief in te luiden hardlopen bij ons op de atletiekbaan met een ladies only groepje. Erg gezellig dus helemaal als we op het tempo lopen dat je nog kunt kletsen haha. Iedereen loopt op zijn eigen niveau/ tempo maar we doen wel dezelfde les. Hier loop ik nu misschien net ietsje verder achteraan en maak ik een plasstop of drie tijdens de les maar kan ik verder nog leuk mee komen. Bij Kayleigh ben ik met 25 weken gestopt omdat ik het toen echt niet meer prettig vond voelen dat gebounce op mijn blaas. Ik ben benieuwd hoe dit nu verder loopt maar ik denk dat ik tot aan de kerstvakantie ga lopen en het dan voor gezien houd. Ook om iets meer vrijheid en rust in mijn week en avonden te creëren. Buiten mijn sporten wandel ik nog met de hond en Kayleigh en doe ik vaak met haar ook nog actieve dingen of ga ik met haar naar zwemles. Dat telt toch ook een beetje mee?

Welke sporten beoefen of beoefende jij tijdens je zwangerschap?

p.s. de paaldansfoto’s zijn niet zo recent zoals je aan mijn buik kunt zien, deze zijn nog van het begin van de zwangerschap tot aan een week of 16. Nu begint mijn buik toch echt te groeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>