Nijntje museum

Wij ontvingen een uitnodiging voor het Nijntje museum en daar hoefde wij natuurlijk niet lang over na te denken! Vrijdag stapte wij in de auto naar het leuke Utrecht en om 10.30 stonden we voor de deur van het Nijntje museum. Moeders met bakfietsen en veel jonge kindjes vulde het straatbeeld.

S

Kayleigh was bij het zien van de grote Nijn voor de deur al dolenthousiast.

S

Met haar anderhalf jaar voor het eerst naar het museum! Je kaartjes koop je bij het centraal museum aan de overkant van de straat of je reserveert ze alvast online.

S

Er word gewerkt met tijdsblokken waardoor het niet te druk is en de kindjes lekker kunnen spelen en ontdekken. Tip: loop eerst wat verder door of naar boven, je ziet uiteindelijk alles want de uitgang is dezelfde deur!

S

Kayleigh vond het erg leuk om het huisje van Nijntje te zien met een klein badje en wasbakje en een mini bedje.S

S

even naar beneden kijken

even naar beneden kijken

Ik wilde daar even lekker met haar gaan zitten om Nijntje boekjes te lezen maar daar had ze de rust niet voor er was immers zoveel leuks te zien en te doen. Ik vond het wel jammer want ik zag dat ze zelfs de Engelse boekjes hadden liggen wat ik erg leuk vind omdat wij Kayleigh tweetalig opvoeden en natuurlijk is dit ook erg leuk voor de toeristen.

In de keuken van Nijntje was ze helemaal in haar sas. S

Erg leuk dat alles in vrolijke Nijntje kleuren is, erg aantrekkelijk voor de kindjes. S

Kayleigh kwam ogen tekort en vermaakte zich echt heel goed. Via de telefoon luisterde ze naar een verhaaltje, ze maakte haar eigen Nijntje kunstwerk en keek in de speciale spiegel even goed naar zichzelf.

S

S

S

Thuis mag ze niet zomaar in alle kastjes komen, maar hier mocht ze zich even lekker uitleven want in elk kastje was wat moois te zien! S

Ze kon zelf voor doktertje spelen en keek het filmpje van Nijntje die naar de dokter moest. Erg toepasselijk aangezien ze zelf laatst ook naar de dokter moest. Nog even wegen en meten en op naar een verdieping hoger. Hier was een heel erg leuk en leerzaam parcours  wat alles met verkeer te maken had en waar ze lekker kon fietsen, auto rijden en nog veel meer leuks!

S

S

In de picknick ruimte genoten we van wat te drinken en wat lekkers en kon ze even bijkomen voor zover ze daar de rust voor had want het was allemaal veel te leuk! Lekker met de diertjes spelen, glijden en nog veel meer ontdekken.

S  SS

Na al dat spelen ging ze even lekker zitten kleuren en gingen we natuurlijk nog even op de foto met de Nijntje knuffel.

S

S

S

S

En om deze super leuke dag af te sluiten gingen we lekker in stijl lunchen bij café centraal aan de overkant.

S

nijntje lunch

Verder willen we niet teveel verklappen maar moet je zeker zelf eens een kijkje gaan nemen!

Dit museum is alles behalve saai en met de weersvoorspelling voor deze meivakantie de gouden tip voor een leuk dagje uit!

Alle informatie voor dit leuke dagje uit vind je hier: nijntjemuseum.nl/

En hier het resultaat van een zeer leuke dag:

op de terugweg in de auto

1 comment

  1. Jochem

    Dat ziet er inderdaad ontzettend leuk uit. Volgende keer hoop ik dat ik mee kan….
    Dus voor de druilerige dagen hebben we er weer een leuk adresje bij ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>