Eigen boekje van karton!

 

SONY DSC

Laatst stuitte ik op een erg leuke site! www.boekjevankarton.nl. Je kent ze wel de kartonnen boekjes voor je kindje. Vaak zijn het de eerste boekjes van je kleintje met woordjes of het alfabet of onderwerpen zoals aankleden, mijn speelgoed, naar school etc. Op deze site stel je een eigen boekje samen geheel naar eigen wens. Ik besloot aan de slag te gaan! Wij willen Kayleigh graag tweetalig opvoeden, Nederlands en Engels i.v.m. mijn afkomst uit Australië en je weet maar nooit of we in de toekomst nog eens die kant op gaan. Sowieso is Engels natuurlijk makkelijk in heel veel landen. Het boekje moest dus in ieder geval tweetalig worden, iets wat je in de winkel natuurlijk niet zomaar vind.

Als eerste maak je een keuze of je een klein of groot boekje wilt maken en je kunt ook nog de dikte van de pagina’s kiezen. Ik besloot voor het grote formaat te gaan en de dikke pagina’s. Leek mij wel zo kids proof voor mijn kleine dame van nog net geen zes maanden. Het programma waarin je het boekje maakt is simpel en wijst zich vanzelf. Er zijn verschillende extra opties om het boekje helemaal naar je eigen zin te maken en lekker vrolijk. Zo koos ik er voor om wat leuke achtergronden in te voegen en wat vrolijke stickers. Ik maakte het extra persoonlijk door foto’s van het gezin, onze dieren en de opa’s, oma’s, tante en ooms toe te voegen. Ook maakte ik foto’s van het speelgoed van Kayleigh zodat alles herkenbaar voor haar is. Ik plaatste zowel het Nederlandse als het Engelse woord op de pagina. Zo kunnen we straks gezellig samen spelenderwijs oefenen. Toen ik helemaal tevreden was drukte ik op de verzendknop en twee dagen later viel het boekje al leuk verpakt op de mat. Ook erg leuk dus als je last minute een origineel cadeautje zoekt! Het boekje is erg stevig en van mooie kwaliteit. Ik gaf het aan Kayleigh, bijna zes maanden oud en ze is er nu al helemaal van onder de indruk!

SONY DSC

 

SONY DSC

 

 

Hieronder volgen een paar ideeën:

SONY DSC

 • Maak je eigen verhaaltje voor het slapen gaan waarin je kleintje de hoofdrol heeft!
 • Maak een boekje met de verschillende seizoenen.
 • Maak een boekje over vakantie
 • Maak een boekje als er een broertje of zusje op komst is om je kleintje voor te bereiden.
 • Maak een boekje om te leren tellen. Je kunt zelf de foto’s maken bijvoorbeeld 1 beer, 2 sokken, 3 appels etc. Wees creatief en gebruik dingen die je kindje herkent.
 • Een vrolijk boekje over zindelijk worden.
 • Of maak een boekje met het thema verjaardag.

Wees creatief en maak je kleintje blij met jouw creatie!

Tip: Ook erg leuk en origineel als kraamcadeau. Beschik je zelf niet over de foto’s om een herkenbaar boekje te maken geef dan een cadeaubon!

Ik geef jullie een klein kijkje in mijn exemplaar waar ik stiekem wel een beetje trots op ben…………..

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Veel ontwerp plezier!

3 comments

 1. Angela

  Wat heb je dat boekje leuk eigen gemaakt zeg!!!
  Wil ik de volgende keer wel even zien als ik bij je langs kom ennuhhh nee ik zal je ideetjes niet jatten haha ;)

  • Ashley
   Author

   Dankje! Was ook erg leuk om te doen en Kayleigh vind het boekje ook echt heel leuk. Ze begint nu ook mensen te herkennen merk ik. De tool op boekje van karton is inmiddels nog meer uitgebreid dus het is nu nog leuker om een boekje te maken! Zal het de volgende keer als ik je zie laten zien! Tot snel! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>