What to do with…

Mooi weer!

Een tijd geleden schreef ik een blog over what to do with slecht weer en nu volgt die wat te doen met goed weer! Waar we op dit moment overigens naar snakken! Want ik wil niet zeuren maar man man man wat een bagger zomer! Zo, heb ik t toch gedaan! Als ik op dit moment naar buiten kijk lijkt het wel herfst, het regent en de lucht is grauw en ik zit met een vest aan. Het grappige was dat Kayleigh van de week haar zonnebril binnen opzette en zei: Mama ook! Waarop ze met mijn zonnebril aangelopen kwam.

samen met zonnebril

Kayleigh is echt het zonnetje in huis want het fleurde mij zeker op en ik heb er erg om moeten lachen. Voor deze zomer had ik honderden leuke ideeën waarvan we er helaas maar weinig uit hebben kunnen voeren omdat ik daar toch een zonnetje bij gerekend had. Maar wie weet krijgen we nog een verlate zomer dus deel ik een paar van mijn ideeën met jullie.

  • Tijdens mijn zwangerschap ben ik samen met een vriendin zoals jullie hebben kunnen lezen met ezels gaan wandelen en hebben we onderweg lekker gepicknickt. Dit is natuurlijk ook helemaal fantastisch met kindjes en die mogen dan zelfs op de rug! Dus dit staat voor deze zomer zeker nog op de planning!
  • Fietstocht met een gevulde picknickmand. Waar je ook woont er zijn altijd wel leuke en mooie plekjes te vinden waar je naartoe kunt fietsen. Lekker een briesje op de fiets, genoeg om je heen te zien en met een gevulde picknickmand voor een leuke stop of misschien wel stops is succes gegarandeerd!
  • Afhankelijk van waar je woont zijn er in de buurt misschien wel boerderijen waar je een kijkje kunt nemen en kunt genieten van een lekker zelfgemaakt schepijsje!
  • Theetuinen. Als je googled zijn er meer dan je denkt! Allemaal stuk voor stuk mooie plekjes. Soms ietwat verscholen maar zeker de moeite waard. Genieten van een kop thee of een high tea en de kindjes kunnen er lekker buiten spelen.
  • In heel veel steden vind je allerlei leuke fonteintjes die op een warme dag voor verkoeling zorgen en vertier voor de kids! Sluit je kleine uitstapje af met een ijsje en de pret kan niet op.

spelen bij de fonteinen voetjes in het water

  • Zoek een leuke speeltuin in de buurt waar je normaal niet zo snel naartoe gaat, dus niet die om de hoek.. of misschien is er een leuke ‘betaalde’ buitenspeeltuin met waterpret erbij?

in de speeltuin

  • Bezoek een leuk buitenzwembad met veel speelmogelijkheden voor de kids en niet te vergeten schaduw plekjes. Bedenk wel goed dat je als het dan een mooie dag is zeker niet de enige bent. Wij zijn laatst gegaan ( ja, die ene mooie dag ;-) ) en hebben ondanks de drukte enorm genoten. En anders kun je thuis natuurlijk ook nog altijd voor water vertier zorgen! Zwembad in de tuin, waterspelletjes, waterpistooltjes etc. etc.

spelen bij het zwembad in het zwembad

  • Ook de kinderboerderij is natuurlijk een leuk uitje met mooi weer.
  • Vind je het te warm, benauwd en niet te doen? In de bioscoop is gegarandeerd airco en er draaien deze zomer heel veel leuke kinderfilms!

dory bioscoop

Hebben jullie nog leuke aanvullingen of tips? Deel ze dan door een Comment achter te laten of reageer op mijn Facebook bij de link!

met de zonnebril van mama

En blijft het van dit vieze druilerige weer kijk dan nog eens bij: http://itsamomsworld.nl/family/what-to-do-with/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>