Sinterkerst

Maakt niet uit wat je doet December is op een of andere manier altijd een drukke maand! Het einde van het jaar is in zicht en dan moet er altijd nog even van alles. Buiten dat om komt begin van de maand eerst de lieve sint en nog voordat hij vertrokken is komt de advent kalender tevoorschijn om af te tellen naar de kerst.

sinterklaas met zwarte pieten

ik met kayleigh intocht

Wij vierden sinterklaas knus en gezellig met ons gezinnetje. Sinterklaas besloot dit jaar na een poging in de winkel toch maar online te gaan shoppen. Wat een chaos in de stad en wat een lege schappen. Nee, niks voor sinterklaas dus maar een avond lekker online winkelen. De ene winkelwagen na de ander werd gevuld en afgerekend zonder ook maar in de rij te hoeven aansluiten. Natuurlijk werd er toch ook nog even een bezoekje gebracht aan de Action voor wat schoencadeautjes, kleinigheidjes en nuttige dingen toen sinterklaas even de handen vrij had. Op 4 December werd er flink door zwarte piet geklopt en stonden er wel twee zakken en een groot cadeau bij de achterdeur. Zwarte piet was al vertrokken. Toen ik tegen Kayleigh zei: hij is vast druk om andere kindjes ook cadeautjes te brengen, denk je niet? Kreeg ik het antwoord: Ja ik denk het wel!

cadeaus 4 dec

Ze genoot volop en hielp ons ook goed mee met uit pakken evenals de cadeaus voor de hond en het konijn. Bij de hond kroop ze in de mand en liet haar zien wat ze wel niet gekregen had, zo leuk! Toen ik de family kalender uit pakte riep ze al toen alleen het cijfer 1 en 7 zichtbaar waren: Een kalender! Jeetje wat een wijsneus! We keken elkaar aan en waren stomverbaasd, hoe kon ze dat nou weten? Later gebeurde dit ook met een cadeautje van haar. Kayleigh werd flink verwend met o.a. een jongens pop,

kayleigh met babypop

een Paw Patrol nachtlampje,

Kayleigh met nachtlampje Skye

schaartje met lijm en gekleurd papier, een prikblok met prikpen, Paw Patrol dvd, een voorleesboekje van Conni en de nieuwe baby en nieuwe bambino loco boekjes en als klapper kreeg ze een plasma car!

plasma car in elkaar zetten

plasma car in elkaar zetten

Ik hoor jullie nu allemaal hard denken van wat is dat nou? Sinterklaas had dit een keer voorbij zien komen bij een vriendje van Kayleigh en was verkocht! Wat een leuk stuk speelgoed! Je kunt er vaart mee maken door heel simpel het stuurtje heen en weer te bewegen. Niks elektronisch gedoe. Draai je het stuurtje om dan kun je zelfs achteruit! En nog iets leuks, we kunnen er samen op hihi. Hij kan wel 100 kg dragen! Dat was een heerlijk middag/avondje met als afsluiting frieten.

Inmiddels is Kayleigh al een aardig eind op weg met haar advent kalender en zijn de donkere dagen voor kerst begonnen. Laatst kwam ze van school en zong ze in de middag ineens o denneboom. Niet veel later volgde de vraag: Mama mag ik ook een kerstboom? Natuurlijk! We gaan het morgen regelen. En zo kwam het dus dat we het weekend voor het eerst een echte boom gingen shoppen. De ene na de andere boom werd eens goed bekeken. Nee, te breed onderin, te scheef en zo hadden ze allemaal wel wat. Tsja een echte boom is nu eenmaal niet perfect. Maar wij vonden er eentje die ons paste. Toen nog wat winkels af voor versiering waarna we toch eindigde bij de action. Tot vreugde van Kayleigh hadden ze hier ook paw patrol ballen dus daar ging onze georganiseerde boom haha. Vooral de vogeltjes vinden wij erg leuk! Jochem hield zich bezig met de lampjes terwijl Kayleigh lag te slapen en ik de week boodschappen regelde. Daarna kon de versierpret beginnen. Leuke familie bezigheid!

christmas tree

Doordeweeks ging ik nog lekker aan het fröbelen met Kayleigh voor een paar kerststukjes met een kerstmuziekje aan dus de stemming zat er al aardig in!

kerststukje frobelen

kerststukje Kayleigh

Ik moet zeggen dat ik al die lampjes en kaarsjes wel erg gezellig vind. Kerstavond was meiden en kids avond bij ons thuis. Samen met twee vriendinnen en in totaal 4 kindjes zaten wij lekker te gourmetten en de kindjes genoten en hielden het bijna twee uur lang vol aan tafel! Cadeautjes en daarna het toetje die ze nuttigden op de bank met de film Rio 2 en een lekker mango vanille ijsje in een hoorntje.

Kayleigh bij de kerstboom

Een geslaagde avond waarop Kayleigh pas rond 22.15 in bed belande een feestje dus. Vriendlief was het hele gebeuren ontvlucht en bracht kerstavond gezellig door met een vriend.

1e kerstdag moest deze mama helaas een hele dag werken van 10.00 tot 23.00 wat wel erg gek voelde met kerst. 2e kerstdag was family time en deden we iets wat we normaal nooit zouden doen! We gingen namelijk naar de woonboulevard aangezien er nog het een en ander geshopt moest worden voor de nieuwe kamer van Kayleigh. Aangezien we allebei druk druk zijn met werken en ik ook af en toe in het weekend werk komen dat soort dingen er niet van en belandde we uitgerekend met kerst daar! Gelukkig gingen wij vroeg en waren we de drukte voor. We deden ideeën op voor een grote meiden bed voor Kayleigh, kochten gordijnen en een leuk kleedje voor op haar kamertje en een dekbedovertrek van Woezel en Pip.Later meer over Kayleigh haar nieuwe kamertje! Eind van de middag gingen we bij mijn ouders op bezoek waar wij genoten van een heerlijke Indische rijsttafel bereid door mijn mams.

Geslaagde dagen en een geslaagde maand December dus met veel lekkernijen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>