Wegen, meten etc. Het consultatiebureau

Laatst was het weer zover, een bezoekje aan het consultatiebureau. Van tevoren nam ik mij al voor om mij niet de kop gek te laten maken. Niet dat dit telkens gebeurd maar heb al wel wat ervaringen waarvan ik denk hmm. Ze zit qua gewicht en lengte telkens onder het gemiddelde maar laatst kwam ik erachter dat dit gemiddeldes zijn van flesvoeding en dat deze lijnen er wel degelijk anders uit zien als je borstvoeding geeft. Bovendien is de ene baby de andere niet en ik denk dat je als moeder ook wel veel gevoelsmatig weet. Kayleigh drinkt goed en eet alles wat ze voorgeschoteld krijgt. Ze heeft nog niks geweigerd en is echt een klein vreetzakje.

kayleigh spinazie

Vol zelfvertrouwen stapte ik samen met mijn vriend en onze kleine Kayleigh naar binnen. Ze zal nu toch wel tegen de zes kilo aanzitten denk ik…ze begint zwaarder te voelen en ze krijgt een beetje van die schattige baby vetjes. Maar tot onze grote verbazing noemde de weeg mevrouw het gewicht van 5190 gram. Dit betekende niet aangekomen maar AFGEVALLEN! Huh dit kan toch niet! De vrouw begon zelf ook te twijfelen dus nogmaals werd Kayleigh gewogen maar dit veranderde niks. Dit gewicht had ze ook met vier maanden. De wijkverpleegkundige stelde wat vragen en ook zij snapte er niks van dus hop daar ging Kayleigh nogmaals op de weegschaal maar dit veranderde niks. Conclusie er moest wat gaan gebeuren. Bijvoeden met kunstvoeding of pap gaan geven bijvoorbeeld. Kunstvoeding wil ik liever nog niet dus koos ik voor pap aangemaakt met borstvoeding en extra aanleggen.

kayleigh papfles

Ook besloot ik 1x per dag iets extra’s te eten te geven.

kayleigh lepel

Ze zei als baby’s afvallen er vaak een niet alert kindje zit en ouders die van alles hebben gemerkt. Maar wij brachten een vrolijke actieve alerte Kayleigh mee.

kayleigh speeltje kinderwagen

Na een week moest ik terug komen om te kijken of het zijn vruchten had afgeworpen anders zou ik toch over moeten stappen op kunstvoeding. Ik besloot dat als al dat volproppen ( Want zo voelde het echt) niet had geholpen we misschien maar beter een bezoekje aan de kinderarts konden gaan brengen. Maar ze was in een klein weekje tijd maar liefst 500 gram aangekomen dus bijna 100 gram per dag! Ik kreeg een High Five voor het harde werk want hard werken was het. Voeden voeden voeden. Die dag was voor ons een klein feestje. Nu loop ik iets vaker binnen op het inloopspreekuur om even te wegen en te meten. We krijgen van meerdere hoeken te horen dat dit gewoon haar bouw is en dat het niet gek is als je naar de ouders kijkt. Maar ze moesten eens weten hoe ik als baby was haha een echt michelin vrouwtje met flinke rollen en vet tietjes… Vandaag vond ik het gewicht van Kayleigh weer tegenvallen. Had gehoopt dat ze nu toch wel de zes kilo zou aan tikken maar ze zit er nog net onder met 5970 kilo. Ze eet nog steeds goed maar het komt er toch niet zo hard bij. Ze heeft inmiddels de mooie lengte van 66 centimeter en dat betekend dat we langzaam weer een maatje groter kunnen gaan shoppen. Het is weer bijna tijd voor de kinderbijslag en nee dat is geen 1 april grap. Ik heb er al een leuke bestemming voor gevonden……

kayleigh maxi cosi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>