Vakantiestress of Vakantiepret?

Voor het eerst met je kleintje op vakantie.. De meningen zijn er over verdeeld. De een moet er niet aan denken terwijl de andere al in de auto of het vliegtuig stapt voor een vakantie als de kleine pas net een maand oud is. Maar op vakantie gaan met een kleine is dat stress of pret? Ik weet wel, het is een heel georganiseer! Wat neem je allemaal mee? Hoeveel luiers, welke geneesmiddelen etc. Wat moet je echt niet vergeten en wat kun je toch eigenlijk wel thuis laten zodat het geen ware volksverhuizing word. Wij gingen de uitdaging aan en vertrokken met ons 11 maanden oude dochtertje per vliegtuig naar Italië voor een vakantie van twee weken.

vliegtuig

Ik moet er wel bij zeggen dat wij de luxe hadden dat onze schoonvader per auto ook voor een weekje die kant op kwam waardoor wij van alles mee konden geven zoals bijvoorbeeld haar schommel, kinderstoel, campingbedje, luiers, billendoekjes, zwitsal en veel te veel haha. ( Om vervolgens een week later weer een hele hoop mee terug te geven.) We vlogen met Ryanair en hadden voor de heenweg alleen handbagage wat 10 kilo per persoon betekend en voor de baby mag je dan twee artikelen meenemen zoals een buggy en maxicosi of auto stoeltje.

Maar voor dit avontuur begon ging er eerst een shop avontuur aan vooraf. Een kleine apotheek mee leek ons wel handig maar wat neem je dan mee. We hebben gekozen voor prikweg van VSM voor kids, vallen en stoten gel van VSM, anti muggen lotion  van Kruidvat, ORS van Kruidvat, paracetamol zetpillen en kauwtabletten van kruidvat en pleisters. En natuurlijk de vitamine D druppels, de tandenborstel en de thermometer niet vergeten! Het inpakken kon beginnen. Ik vond het moeilijk om te kiezen uit al haar leuke kleertjes, maar het scheelt dat ze maatje ienieminie heeft dus daar kan een hele hoop van mee!

Half vier in de nacht haalde ik haar uit bed en ze had  meteen goede zin. Pret face en kletsen maar hihi. De eerste meevaller want aangezien ik haar nooit eerder midden in de nacht uit haar slaap had gehaald (zij mij wel) was het nog even de vraag hoe dit ging lopen. Even lekker bij mama drinken, aankleden en de auto in op weg naar het vliegveld. Ze was gezellig, alsof ze wist wat voor een leuk avontuur haar te wachten stond. De laatste tien minuten nog even een powernapp en inchecken maar. We konden aardig doorlopen en het viel mij mee hoe voorbeeldig Kayleigh zich gedroeg. Genoeg te zien voor haar!

kayleigh

En wat is het indrukwekkend als je voor het eerst een vliegtuig ziet!!

kayleigh 2

Even een paar foto’s want dit moment moeten we natuurlijk even vastleggen.

vliegen 4

vliegen 1

 

De buggy konden we mooi op het laatste moment afgeven dus dat scheelde een hoop gesjouw.

kayleigh en mama 1

Haar in het vliegtuig even lekker haar gang laten gaan en om zich heen laten kijken aangezien ze straks nog lang genoeg verplicht moet blijven zitten.

kayleigh en papa

Bij het vertrekken en opstijgen heb ik haar de borst gegeven zodat ze geen last zou krijgen van haar oortjes en gelukkig was ze niet te afgeleid om te drinken. Daarna heeft ze heerlijk uit het raam gekeken, wat zou er allemaal door dat kleine koppie zijn gegaan? Dat vraag ik mij toch wel eens af en vooral op dit soort momenten. Waar brengen die gekke ouders mij nou weer naartoe of wat doen al die mensen in dit lawaaierige space geval? Wat ze ook dacht, geen mens heeft last van haar gehad want ze heeft zich voorbeeldig gedragen!

kayleigh en papa vliegtuig

Oké stil zitten was er natuurlijk niet bij! Leuk contact zoeken, beetje sjansen, spelen, eten en drinken en voor je het weet word de landing alweer ingezet.

vanuit het vliegtuig

Af en toe greep ze naar haar oortjes en dan bood ik haar wat te drinken aan. Het snoetje en de pret die ze had toen ze uit het raam keek toen we gingen dalen en landen vergeet ik noooooooiiiiiittt meer!

kayleigh 1

Wat had ze een schik en ik daardoor des te meer. Voor ons vakantiepret! Geen discussie over mogelijk! Nog meer verhalen over onze vakantiepret volgen soon………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>