Balans

Je eerste kindje veranderd hoe dan ook je leven. Wie zegt dat dit niet zo is, die liegt!

Even voorop gesteld: Kayleigh was gepland en ik heb niks te klagen en ik zweef nu bijna twee jaar later nog steeds op de roze wolk.

Hoe dan ook je moet je leven anders gaan inrichten. Je hebt een kindje om rekening mee te houden en kunt dus niet zomaar de deur uit lopen. En nee, ik voel mij niet beperkt want wij ondernemen nog steeds van alles alleen nu loop je de deur uit met een luiertas vol spullen dus net iets minder spontaan en een stuk georganiseerder. Slaapjes kunnen ook onderweg of in de wandelwagen dus speling genoeg.

kayleigh slapend

En daarnaast lopen we ook nog wel eens lekker samen de deur uit zonder kind en luiertas (Kayleigh overigens in goede handen!) of even apart van elkaar.

In het begin vond ik het erg moeilijk om een goed ritme te vinden en een balans tussen moeder zijn, partner en een vriendin en dan nog het huishouden. Ik gaf borstvoeding en cijferde mijzelf totaal weg. Kayleigh ging voor alles en daardoor vergat ik zelf soms te eten of een momentje voor mijzelf te pakken. De liefde voor je kind is echt onbeschrijfbaar! Zelfs je partner zakt een treetje en staat ineens op de tweede plek en momentjes samen zijn ineens zeldzaam en kostbaar. Maar deze momenten zijn o zo belangrijk! Het duurde even maar na een tijdje vond ik mijn draai. Naast mama ben ik namelijk ook de partner van mijn lieve vriend en ook even gewoon vriendin voor mijn vriendinnen i.p.v. vriendin met Kayleigh. Jochem en ik hebben voor dit jaar een paar leuke festivals op het programma staan waar wij even geen papa en mama zijn maar de handen vrij hebben en even lekker los gaan! jochem en ik

Af en toe gaan we naar de bios en in Oktober gaan wij bijvoorbeeld naar de musical The Lion King. Ik vind mama zijn geweldig maar af en toe een dagje of weekendje je handen vrij en niet elke seconde op te hoeven letten of mama mama mama te horen kan ook heerlijk zijn en wat mij betreft onmisbaar en zeker ook noodzakelijk om een goede moeder te kunnen zijn!

Met vriendinnen spreek ik af en gaat Kayleigh gewoon mee maar van bijkletsen is dan niet altijd sprake want je moet je oren en ogen open houden en toch draait het dan om Kayleigh. Die momentjes met vriendinnen alleen zijn ook zo fijn. cha en ik

Even bijkletsen, klagen of wat dan ook zonder tussendoor luiers en voedingen te moeten verzorgen of gewoon even lekker samen een dagje sauna. Daarna ben je weer helemaal opgeladen voor die moeilijke momentjes die er soms ook bij horen.

Naast deze rollen ben ik ook werknemer en hoe gek het ook klinkt, werken is zeker ook een momentje voor mijzelf, net als sporten dat is ook zo’n heerlijk oplaad momentje. ik sporten

Hier ben je geen mama maar gewoon even Ashley, me time! Ik weet dat Kayleigh in goede handen is dus ik kan met een gerust hart de deur uit en ben extra blij als ik thuis kom en haar weer zie en kan knuffelen. Nee, ik kan echt niet zonder haar!

Al deze momenten worden allemaal mede mogelijk gemaakt door mijn lieve vriend Jochem en de opa’s en oma. Bedankt lieverds, wat ben ik toch een gelukkig mens!

Om mij heen zie ik ook anders bijvoorbeeld bij alleenstaande vriendinnen en dan besef ik des te meer dat wat ik heb heel waardevol is. Respect voor alle alleenstaande ouders!

Zorg dat je een goede balans vind en een mooie verdeling van alle rollen die je hebt, soms kost het wat tijd, maar dan heb je ook wat!

ik

Zijn jullie in balans?

 

Vergeten jullie niet om de opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten? 4 Juni is het namelijk nationale opa en oma dag!!!!

kayleigh en oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>