Challenge

Nu mijn partner weer aan t werk is breng ik voor mijn werk Kayleigh naar de opvang en ik moet zeggen dat het een hele uitdaging is om op tijd alles voor elkaar te krijgen. Normaal is ze niet heel vroeg wakker dus ik had bedacht dat ik dan eerst even lekker mijn eigen ding kon doen zodat ik klaar zou zijn als zij rond ging stuiteren maar niets is minder waar. Of ze is al wakker of ze word wakker en begint te roepen omdat ze mij hoort. Vanaf dat moment begint de uitdaging. Mijzelf aankleden en ja dan parkeer ik haar soms maar op ons bed bij de televisie zodat ik even geen oren en ogen overal hoef te hebben. Dan Kayleigh aankleden en dan kunnen we beneden gaan ontbijten. Alles moet zelf dus ook de boterham smeren. Heerlijk zo’n zelfstandig kind maar op dit moment krijg ik er alleen de zenuwen van. Ik loop even naar de keuken om wat te pakken en kom terug en vingers met boter gaan zo haar mond in. Mmm lekker zegt ze. Oh mijn god, help! Ik hoor mijzelf nog zeggen: Kayleigh eet nou even door, we moeten zo gaan. Kijk mama laat het wel zien op de klok:  Als de wijzer daar staat moeten we naar school anders kom je te laat en zitten ze allemaal op jou te wachten en dan komt mama te laat op het werk etc. etc.

klok

Ze is al niet zo’n fan van brood dus het gaat allemaal niet echt in een lekker tempo. Ik verzamel alle tassen en daar gaan we dan. In de auto duw ik haar nog een beker drinken in haar handen en werp nog een blik op de klok. Bij de opvang aangekomen hebben we het weer gered! Ik heb nog even de tijd om te knuffelen en een korte overdracht te doen. Kayleigh is meteen druk en heeft geen oog meer voor mij. Mama gaat je missen! En daar ga ik dan op weg naar mijn werk met meestal de nodige files en genoeg tijd om na te denken. En wat voel ik mij dan soms een ellendige moeder. Dat vrolijke snoetje als ze wakker word en dan ik die alleen maar aan het haasten is en mopperen omdat ze zit te treuzelen.

In de avond bij thuiskomst na het eten zeg ik dat het bijna bedtijd is waarop Kayleigh zegt: Kijk maar op de klok! Ai word je toch even met je neus op de feiten gedrukt! Ik hoop toch snel een relaxter ochtend ritueel te hebben en dat het brood eten iets flexibeler gaat.

Hoe doen jullie dit? Nog leuke tips?

kayleigh met broodje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>