Boekenwurm

Kayleigh is gek op boekjes! Ze liggen bij ons thuis in de boxlade en de rest bij haar boven in de kast en bij mij op het nachtkastje. In de la mag ze alleen komen als ze het vraagt i.v.m. vingers tussen de la. Een aantal keer per dag krijg ik dan ook de vraag of ze een boekje mag en snuffelt ze lekker rond in de la. Soms gooit ze de halve inhoud eruit om bij een speciaal boekje te komen. Ik hoor jullie allemaal al denken..en ja jullie hebben gelijk! Het word tijd voor een andere oplossing voor deze uit de hand gelopen boeken verzameling want dit is niet ideaal. Iemand nog leuke en creatieve ideeën i.p.v. een saai plankje? Ze zijn WELKOM!

Als ze in de ochtend nog even lekker bij ons in bed ligt is het eerste wat ze vraagt: Boekje? Ze kan steeds meer benoemen en ik verbaas mij elke dag over de nieuwe woorden die ze kent. Het tweetalig opvoeden lijkt ook te slagen want ze benoemt sommige dingen ook al in het Engels. Heerlijk hoe kinderen dat oppakken!

Haar favoriete voorleesboekjes op dit moment zijn toch wel die van woezel en pip en ik moet zeggen dat ik ze zelf ook wel heel erg leuk vind! Niet al te lange verhaaltjes, leuke kleurrijke, vrolijke en grappige illustraties. Laatste tijd komt ze ook steeds vaker met het boekje van nijntje aangelopen.

woezel en pipBoekjes die ze zelf graag leest zijn die met klepjes of waar ze aan allerlei materialen kan voelen, met geluiden of gewoon de simpele boekjes met allerlei voorwerpen die ze dan kan benoemen.

geluidenboekjes

Ook nog steeds favoriet is haar eigen kartonnen boekje! (Zie mijn andere blog van boekje van karton.)

SONY DSC

Vroeger was ik zelf ook echt een boekenwurm en verzot op boeken. Helaas kan ik er nu niet meer de rust en de tijd voor vinden om er eens lekker voor te gaan zitten maar in de winkel kan ik mij niet inhouden om voor Kayleigh een leuke collectie te verzamelen. Toen ik op Facebook het boekenproject voorbij zag komen kon ik het dan ook niet laten om een gokje te wagen. Ik heb dus besloten om mee te doen. Ik moet zelf 6 anderen vinden die ook meedoen en ik moet een boekje kopen voor 1 kindje. Als de ketting goed loopt krijg ik daar (6×6) = 36 boekjes voor terug. Ik kan je zeggen dat ik echt reuze benieuwd ben of het gaat lopen maarja dat ene boekje kost de kop ook niet.

Spannend! Ik houd jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>