9 mnd beurs

Daar gingen we dan vriendin en ik een avondje negenmaandenbeurs. Vriendin vroeg nog van tevoren of je als niet mama ook welkom was. Natuurlijk zei ik! Je hebt toch de wens om mama te worden?! We regelde via mijn kruidvat voordeelkaart gratis kaarten en besloten dat het vanwege de spits en belachelijk hoge parkeerkosten beter was om de trein te pakken. En ja, ook voor de trein hadden we natuurlijk korting. En natuurlijk gingen we voor leuke koopjes, dus korting korting korting. In de trein konden we lekker bijkletsen want we hadden elkaar al even niet gezien. Vriendin liet haar foto’s van een midweekje weg zien en ineens verscheen daar in haar scherm: Keep Calm because i’m pregnant! Het drong nog niet echt tot mij door en gaf haar de telefoon terug aangezien de fotoreeks was afgelopen. Ze vroeg of ik het gelezen had, en ik zeg ook nog even droog dat ik het heb gezien. Daarna wel gevolgd door: Is dat echt zo?????!!! Whaaah wat ben ik blij voor haar. Nu word ons uitstapje naar de 9mnd beurs nog leuker!

Aangekomen op station Rai was het de grote stoet naar buiten volgen. De kakelende kippen voor de huishoudbeurs en de mooie bolle buikjes en kinderwagens voor de 9mnd beurs. Bij het zien van al die mooie buiken miste ik meteen de mijne. Bij binnenkomst kregen we meteen een paars beestje met een code van moeders voor moeders in onze handen gedrukt waarmee we leuke prijzen konden winnen. Binnen in de hal werden we meteen met de eerste koopjes en andere win acties geconfronteerd. Ik had een mooi lijstje gemaakt zodat ik wist wat ik in ieder geval echt nodig had buiten de hebbe dingetjes om. Bij kruidvat haalde ik de gratis lepeltjes op en vulde ik meteen de vragen in waarmee ik kans kon maken op een jaar lang gratis luiers. Ook ging ik meteen voor mijn eerste koopje: Twee pakken zwemluiers met maar liefst een korting van meer dan 5 euro. In de pocket. Deze komen goed van pas aangezien we elke week naar zwemles gaan.

Het viel mij op dat er dit jaar een stuk minder met reclame folders werd rond gestrooid, of was ik vorig jaar zo aan het snakken naar info geweest dat ik met tassen vol thuis kwam?! Vorig jaar was ik 12 weken zwanger nog niet wetende of dit van een jongen of meisje was en vond ik het erg jammer dat ik mij tijdens de negenmaandenbeurs in een roze/blauwe wereld bevond. Dit jaar was deze wereld naar mijn idee een stuk neutraler. Dit viel mij vooral op bij de stand van prenatal. Weinig kleertjes en wat er was allemaal lekker safe in de kleur wit. Zou het dan toch zo zijn dat er weer steeds meer behoefte is aan neutraal? Dat mensen het geslacht niet willen weten, net als ik vorig jaar tot ik na elke winkel teleurgesteld buiten stond….. Nee leuke neutrale kleertjes zijn zeldzaam of ik heb ze nog niet ontdekt. We struinden verder door de grote hal en scoorde nog een gratis ijsje op basis van geitenmelk. Ook dit jaar viel mijn oog weer op de intelligent potty. Ik weet het en ik hoor jullie denken: Je kleine meid is pas bijna 6 maanden! Maar deze leuke gadget en goeie aanbieding kon ik natuurlijk niet laten staan.

intelligent potty beurspotty met rij

Voor Kayleigh staat er een mooi modern potje te wachten op zolder hihi. Ik koos voor een hippe kleur die voor zowel meisje als jongetje kan want je weet maar nooit! We liepen langs de vele stands met kinderwagens, namen een kijkje bij mamaloesbabysjop en wat andere voor mij onbekende stands. De hoeveelheid kleertjes in grotere maten vielen mij tegen. Ik had graag een garderobe voor de volgende maat (68) geshopt, maar dat zat er niet in. Niet mijn smaak of niet mijn prijs voor een voor mij onbekend merk. Verder genoot ik van de  leuke en soms apart uitziende babykamers. Dit was één van mijn favorieten:

babykamer 9mnd beurs 3

 

De bakfietsen vond ik ook fantastisch en ook elektrische, wat geweldig! Maar de mini versie was het aller schattigst! Ja, ik zie Kayleigh straks al gaan….

bakfietsje

Ik bracht bewust een bezoekje aan de silly billyz stand voor de slab met lange mouwen. Aanschaffen op de 9mnd beurs leek mij qua prijs het handigst.Het eten gaat al steeds netter moet ik zeggen, maar dat geknaai met handen en het zelf willen doen heeft als resultaat dat werkelijk waar alles onder zit. En zowel vriendlief als ik worden een beetje kriebelig van die troep.Maar wat schetst mijn verbazing, nergens prijzen en bij navraag kost de slab maar liefst 15 euro! Ik wist dat deze slab bij de prenatal goedkoper was wat ik ongelofelijk vreemd vind. ( De volgende dag scoorde ik deze slab bij prenatal voor maar 9 euro en daar ging ook nog eens 20% vanaf!) Wel nam ik nog een gewone slab mee uit de koopjes mand voor maar 3.75.

S

 

S

Het was tijd voor mijn vriendin om even uit te rusten en voor mij tijd voor een kolf momentje. Het was een gezamenlijke kolf ruimte die gelukkig niet druk was. Voeden in het openbaar: Geen probleem, maar dit vond ik dan toch net ff wat minder prettig. Weinig stroom punten voor de grootte van de ruimte. Tijdens het kolven bedacht ik mij dat ik de afsluit dopjes was vergeten dus alleen het meegenomen flesje kon vullen. Ik was dus al snel klaar. Toen ik naar mijn vriendin toe liep bij de moeders voor moeders stand (overigens geen prijs gewonnen) kwam er een vrouw naar ons toe om te vragen of we lekker uitgerust waren. Mijn vriendin vertelde dat ze even op mij gewacht had omdat ik moest Kolven. De vrouw begreep er niks van en vroeg waar mijn kindje dan was. Lekker thuis antwoordde ik. Nou je had haar blik moeten zien!!! Van: hoe kun je dat nou doen????

moeders voor moeders

Nou ik vraag mij serieus af waarom sommige moeders hun kleine kindjes mee namen. Wat heeft je baby er nou aan? En ja ik viel van de ene verbazing in de andere. Pasgeboren baby’s van nog geen paar weken oud en jankende kids met boze ouders. Euh vind je het gek zo laat in de avond als je kind allang hoort te slapen maar in plaats van in bedje in deze drukke hal moet rond slenteren waar je zowat over de kinderwagens en trolleys struikelt…… Maar goed dat is mijn mening.

zwitsal 9mnd beurs

 

Bij de nuby stand kocht ik nog bakjes voor het avondeten en een bakje met een zuignap zodat de kleine deze niet van haar blad kan slaan. Ben benieuwd hoe dat in de praktijk gaat werken.

SS

 

SIk heb mij nog verbaasd over het soort van waszakje met een handvat eraan. Zoals de Belgische mevrouw van de stand mij uitlegde was dit om stikken in koekjes etc. tegen te voorkomen. Door de kleine gaatjes kunnen natuurlijk alleen maar kleine stukjes eten komen. Iemand hier ervaring mee? Ik vond het nogal een gek idee om mijn kind te leren dat je eet uit een zakje……… Goed opletten leek mij een beter idee.

TIP: Ik zag nog een leuk idee wat je zelf ook goed kunt maken tegen een leuk prijsje. Leuk als kraamcadeau! Dus voor de creatieve mensen:

geboortebord1

Om half tien hielden we het voor gezien en keerde we terug richting station. Wat een chaos. Bleek door een storing het hele treinverkeer plat te hebben gelegen, en wij hadden nog het staartje. Tsja, ik stap zelden in de trein, maar ga met mij op stap en het is gegarandeerd ellende en de wereldreis kan beginnen. We stopte zelfs nog bij het plaatsje Hollandsche Rading waar ik werkelijk waar nog nooit van gehoord heb.

Ik heb nog wel moeten lachen om het krantenartikel wat ik zag waarin stond: Mensen waren emotioneel en vroegen zich af of ze ooit nog thuis gingen komen. Ik dacht meteen: dat moeten de zwangere dames vol hormonen geweest zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>